Sass Henno võtaks põgenikud Ukrainast oma tiiva alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed kogunesid ülemöödunud nädalal Tartus Von Bocki maja juurde, kus süütasid küünlad Ukrainas hukkunute mälestuseks. Näha võis ka leina märgiks pooles vardas olevaid Ukraina lippe.
Inimesed kogunesid ülemöödunud nädalal Tartus Von Bocki maja juurde, kus süütasid küünlad Ukrainas hukkunute mälestuseks. Näha võis ka leina märgiks pooles vardas olevaid Ukraina lippe. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Valgamaaga ennast järjest enam siduv kirjanik ja reklaamiagentuuri omanik Sass Henno oleks valmis võimalikke Ukraina põgenikke abistama.

Ta leiaks kahele-kolmele perele Lõuna-Eestis elamise, toetaks nii rahaliselt kui toiduga ja annaks kasutada internetiühendusega arvuti, et pagulased saaksid vähegi kui võimalik kodustega ühendust pidada. Samuti otsiks ta ukrainlastele eesti keele õpetaja.

Henno abistaks põgenikke kuni kolm kuud. Pärast seda saaks iga inimene otsustada, kas naaseb kodumaale või siis aitaks Henno neil näiteks lihttööd leida. «Iga inimene ju oskab midagi,» sõnas ta. «Kindlasti ei tohiks see olla kala, vaid õnge andmine. Ei tohiks jääda lõputult peale maksma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles