Katk seab metssead löögi alla

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevenes on kavas katku hirmus kriips peale tõmmata kõikide metssigade elule ja Leedus tuua ohvriks üheksa notsut kümnest. Eesti metssead praegu oma elude pärast muret veel tundma ei pea, kuna käimas on pelgalt arutelud, kas ja kuidas peaks edasi talitama.
Valgevenes on kavas katku hirmus kriips peale tõmmata kõikide metssigade elule ja Leedus tuua ohvriks üheksa notsut kümnest. Eesti metssead praegu oma elude pärast muret veel tundma ei pea, kuna käimas on pelgalt arutelud, kas ja kuidas peaks edasi talitama. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kuigi veterinaar- ja toiduamet on soovitanud Aafrika katku hirmus vähendada Eesti metssigade arvu viiendiku võrra, praegu metsanotsude hukkamist siiski veel ei plaanita.

«Eeskätt oleme pöördunud keskkonnaministeeriumi poole ja palunud lõpetada metssigade lisasöötmine 20 kilomeetri tsoonis kogu idapiiri ulatuses. Kuivõrd see populatsiooni vähendab, ei oska praegu ennustada,» rääkis veterinaar- ja toiduameti pea­direktor Ago Pärtel.

Keskkonnaameti nõuniku Teet Koitjärve sõnul oli veterinaar- ja toiduameti kiri populatsiooni vähendamise kohta mitte tõsine käsk, vaid pigem arutelukoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles