Kahe riigi ärihaid kogunesid Pühajärvele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ülla Tamm / Valgamaalane

Täna, 6. märtsil peeti Pühajärve puhkekeskuses rahvusvahelist Eesti-Läti ärikonverentsi, mille peateema on koostöö, majandus- ja rahastamisvõimalused.

Konverents leidis aset Eesti-Läti koostööprojekti DELBI käigus, mis suunatud ettevõtluse arengu toetamiseks ja piirkonna konkurentsivõime tõstmiseks. Korraldajate sõnul sai Pühajärvel konverentsi toimumispaigaks just seepärast, et tõmmata tähelepanu ilusatele Eesti pärlitele.

Ettekanded tegid majandusteadlane Hardo Pajula, Kaspar Allese Lätis tegutsevast firmast Travex, Hele Lõhmus Eesti kaubanduskojast Lätis ja Eesti-Läti programmi sekretariaadi juhataja Peeter Unt.

Hardo Pajula andis oma ettekandes ülevaate Eesti ja Läti majandusest. Hele Lõhmus aga rääkis DELBI projektist üldiselt, selle tagamaadest, eesmärgist ning kasutegurist nii Lätile kui ka Eestile.

Küsimuse peale, mis on Eesti ettevõtjate suurimad hirmud plaanides laienemist piiritaha, vastas Lõhmus, et esialgu valiteb lihtsalt teadmatus.

"Hiljem tekivad alles hirmud, näiteks, et võtsin töötaja ta ei mõtle nii nagu mina, mida peaksin tegema. Ühest küljest hakkavad kõige rohkem mängima inimeste sisemised piirangud, see tolerantsus, ettearvamatus ja vabamõtlemine on see, mis tegelikult on väga oluline eriti kui lähed võõrasse kultuuri. Meil ettevõtja on harjunud, et meil Eestis tehakse nii ja on raske vahel mõista, et äkki on midagi ka teiselt poolt piiri õppida," rääkis ta.

Konverentsile oodati ka ärimehest endist tipp-poliitikut Jüri Mõisa, kuid kahjuks ei olnud Mõisal võimalik tervislikel põhjustel konverentsil osaleda.

Konverentsi korraldas Tartu linnavalitsuse ettevõtluse osakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles