Eestlannad alustasid võistlusi kolmanda kohaga

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Proloogi esikolmik: Lisa Achleitner Austriast (vasakult), Antonina Fräbel Saksamaalt ja Seila Peek Eestist.
Proloogi esikolmik: Lisa Achleitner Austriast (vasakult), Antonina Fräbel Saksamaalt ja Seila Peek Eestist. Foto: Martin Krüünvald/EKSL

Täna, 10. märtsil Otepääl alanud koolide murdmaasuusatamise MM algas vanema vanuseklassi neidude ja noormeeste proloogiga, millega selgitati välja homne stardijärjekord.

Eestlannadest sai Seila Peek (Audentese spordigümnaasium) kolmanda koha. Kiireim oli Antonina Fräbel (Saksamaa, Sportgymnasium Oberhof) ajaga 2.50,3, temast jäi 3,5 sekundiga maha Lisa Achleitner (Austria, Internatschule für Schisportle). Peek kaotas kiireimale 5,6 sekundiga.

«Rada oli väga raske, lootsin isegi paremat kohta ja aega,» rääkis omavanuste seas Eesti tippseltskonda kuuluv Peek. «Eks näis, mis homme saab, kui ees seisab kaks rasket ringi,» sõnas ta viie kilomeetri vabatehnika sõidu eel.

Noormeestest kuulusid esikolmikusse Erik Voßhage (Saksamaa, Sportgymnasium Oberhof, aeg 2.20,3), Thomas Colisson (Prantsusmaa, Lycée Xavier Marmier, 2.22,4) ja Ernst Lukas (Saksamaa, Sportgymnasium Oberhof, 2.24,6). Eestlastest oli kiireim Martin Luts (Tallinna saksa gümnaasium), kes jäi liidrist maha 7,6 sekundiga.

Täna õhtul kell 20 peetakse Tehvandi staadionil MMi avatseremoonia. Homme sõidavad noorema vanuseklassi tüdrukud ja poisid ning vanema vanuseklassi tüdrukud viis kilomeetrit ning vanema vanuseklassi poisid 10 kilomeetrit vabastiilis.

10.–13. märtsini toimuval MMil osaleb 137 noort suusatajat üheksast riigist. Arvestust peetakse võistkondlikult, parim kool selgub neljapäeval.

Noorte võistlust toetavad kultuuriministeerium, hasartmängumaksu nõukogu, Kultuurkapital, Hansabuss, Tehvandi spordikeskus ja Eesti Suusaliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles