Juhtkiri: Kevade varjuküljed

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Enamikule meist teeb üha kõrgemalt taevavõlvil käiv päike rõõmu, andes tunnistust kevade saabumisest. Ent on ka neid, kellele kevad tööülesannete hulga järsu kasvu tõttu just lemmikaeg pole.

Juba eelmisel reedel sai maakonnas alguse kulupõlengute hooaeg. Kuigi esimene põleng möödus selles mõttes õnnelikult, et tuli ei jõudnud lähedalasuvasse metsa ega teinud kahju ka hoonetele, on tegu päästjatele märgilise sündmusega. Kui ilmad püsivad kuivad ja soojad, võib lähinädalatel puhkeda tõeline kulupõlengute laine.

Seejuures ei ole harvad juhused, kui kulupõleng toob kaasa reaalse kahju majapidamistele. Kui tuul on tugev, võib tuli jõuda ka elumaja räästasse – selliseid juhtumeid tuleb Eestis ette igal aastal. Veelgi kurvemal juhul võib kulupõleng nõuda ka inimeste elusid. Näiteks selle isiku oma, kes kontrolli alt väljunud tuld kustutada püüdis. Mõne aasta eest oli taoline õnnetus Valgamaalgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles