Kutseõppekeskuses lisandub lätikeelseid erialasid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasuta kursusi pakub ka Valgamaa kutseõppekeskus.
Tasuta kursusi pakub ka Valgamaa kutseõppekeskus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa kutseõppekeskuse uudishimupäev on muutunud traditsiooniks. Tänavune uudishimupäev on 13. märtsil, andis teada kutseõppekeskuse rahvusvaheliste projektide juht Rainer Kuutma.

Tutvuda saab tisleri, rätsepa, logistika klienditeenindaja ning logistik-veokorraldaja, müüja, autotehniku, koka, kodumajanduse ning teiste koolis õpetatavate erialadega. Külalistele näidatakse lähemalt kooli õppehoonet ja õpilaskodu ning läbi viiakse rida erialaseid katseid ja mänge. Lahendamist ootavad ristsõnad ja muud nutikust nõudvad ülesanded.

«Tahame oma kooli maakonnas rohkem tutvustada,» ütles kutseõppekeskuse huvijuht Piret Seen, kes on ürituse põhikorraldaja. «Uudishimupäev annabki suurepärase võimaluse kutsuda külla maakonna üldhariduskoolide lõpetajaid ja anda neile vahetu ülevaade meil pakutavatest erialadest. Meil oleks väga hea meel, kui meie maakonna koolilõpetajad jätkavad oma haridusteed just Valgamaa kutseõppekeskuses.»

Uudishimulikke oodatakse ka kaugemalt. Teatatud on huvist mitmes Põhja-Läti põhikoolis. Sealsed õpilased tulevad tutvuma tisleri ja rätsepa erialadega, mida hakatakse koostöös Valka gümnaasiumiga õpetama käesoleva aasta sügisest läti keeles.

Uuel õppeaastal on plaanis avada ka ingliskeelne kaheaastane logistika rahvusvahelise transpordi eriala keskharidusega noortele. Selle eriala õppekava vastab Euroopa Liidu 5. kvalifikatsiooni taseme nõuetele.

Peale Läti on just sellele erialaga tutvumise vastu huvi tundnud mitmed Venemaa Föderatsiooni Pihkva oblasti noored. Seda tegevussuunda on toetanud Eesti-Läti-Venemaa piiriülese koostööprogrammi projekt LogOnTrain, mis on mõeldudki logistika erialade populariseerimiseks.

Valgamaa kutseõppekeskuse läti- ja ingliskeelsed õppekavad näevad ette ka eesti keele õpet võõrkeelena, mis avab kutseõppekeskuses õppinud Läti ja Venemaa noortele ka Eesti tööjõuturu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles