Minister omavalitsusjuhtide ettepanekut ei toeta

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kiisler
Siim Kiisler Foto: Elmo Riig / Sakala

Valgamaa omavalitsusjuhid saatsid 16. jaanuaril valitsusele üleskutse algatada Rail Balticu trassi uus planeering ja mõjude analüüs ning otsustada olemasoleva Tallinna–Tartu–Valga transpordikoridori kasuks.

«Regionaalne raudteeühendus peab toimima nii Tallinna—Tartu–Valga/Koidula, aga ka Tallinna–Pärnu, Tallinna–Viljandi ning Tallinna–Narva suundadel. Aastatel 2006–2013 on suuresti jõutud rekonstrueerida taristu Tallinna—Tartu–Valga suunal, soetatud on uus veerem. Investeeringuid jätkatakse,» ütleb regionaalminister Siim Kiisler vastuses omavalitsusjuhtidele.

«Rail Balticu trassi väljaarendamise eesmärk seevastu ei ole Eesti-siseste regionaalpoliitiliste küsimuste lahendamine, vaid Eesti kiire ja mugav ühendamine teiste Euroopa Liidu riikidega, et tagada riigi konkurentsivõime ja rahvusvaheline koostöö ning parandada inimeste ja kaupade liikuvust,» selgitab minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles