Vallad maadlevad talve pahupoolega

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sangaste vallas, kus see pilt hiljuti tehtud on, võib raskema kui kaheksatonnise mootorsõidukiga vallateedel sõita vaid vallavalitsuse väljastatud eriloa alusel.
Sangaste vallas, kus see pilt hiljuti tehtud on, võib raskema kui kaheksatonnise mootorsõidukiga vallateedel sõita vaid vallavalitsuse väljastatud eriloa alusel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Teisipäevase seisuga oli Valgamaa 11 vallast kehtestatud teedele koormuspiirang vaid kolmes: Sangastes, Helmes ja Otepääl.

Sangaste valla koduleheküljel seisab: «Seoses pinnase sulamisest tingitud teede konstruktsiooni nõrgenemisega otsustas Sangaste Vallavalitsus vallateede kahjustamise vältimiseks piirata raskete mootorsõidukite liiklemist kuni 30. aprillini 2014.» Raskema kui kaheksatonnise mootorsõidukiga on vallateedel sõita lubatud vaid vallavalitsuse väljastatud eriloa alusel.

Sama teed on läinud ka Otepää ning Helme vald. Kui Otepääl kehtib piirang samuti 30. aprillini, siis Helmes lõpeb see vastava korralduse vastuvõtmisel. Otepää valla heakorraspetsialisti Urmas Kuldmaa sõnul on neil osa teid heas seisus, osa kehvemas. «Keskelt läbi Harju keskmine. Väga ei saa kurta, aga ei saa ka rõõmust lakke hüpata,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles