Lepe peaks tõstma turvalisust

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu Valgamaa maleva pealik Tõnis Org (vasakul) ja Lõuna prefekt Tarmo Kohv heidavad lepingule viimase pilgu enne allkirjastamist.
Kaitseliidu Valgamaa maleva pealik Tõnis Org (vasakul) ja Lõuna prefekt Tarmo Kohv heidavad lepingule viimase pilgu enne allkirjastamist. Foto: Politsei

Teisipäeval, 11. märtsil allkirjastasid Lõuna prefekt Tarmo Kohv ja Kaitseliidu Valgamaa maleva pealik Tõnis Org koostöökokkuleppe, millega pandi paika käesoleva aasta ühistegevused.

Valga politseijaoskonna juht Tiit Allik ütles, et leppe eesmärk on ennekõike tõsta koostöö tulemuslikkust. «Näiteks saame ühiste otsinguoperatsioonide käigus efektiivsemalt kasutada nii politsei kui Kaitseliidu varustust, inimjõudu ja kogemusi. Samuti saame ühistel politseioperatsioonidel koondada jõud ja anda parema panuse Valgamaa turvalisusesse.»

Tõnis Org lisas, et tegemist on leppega, mille rõhuasetus on Valgamaa maleva puhul sisejulgeolekul. «Olulisim lüli Kaitseliidu ja politsei vahel on maleva tegevliikmetest abipolitseinikud, kelle tegevust Valgamaa malev on püüdnud igati toetada. Tähtis on ka, et senistele rutiinsetele argistele tegevustele lisanduksid edaspidi ühised staabiõppused juhtimistasandil.»

Lepingu juurde kuulub põhjalik tegevuskava, mis näeb ette näiteks ühist jõustruktuuride esitlemist avalikel üritustel ja koostööd ennetusvaldkonnas. Ka märgib leping ära, et osaletakse üksteise ühisüritustel, jõustruktuuride laskevõistlusel, viiakse läbi ühiseid õppepäevi ja seminare, korraldatakse abipolitseinikele eriväljaõpet ning viiakse läbi ühiseid politseioperatsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles