Valgamaa külla tuli ministri tunnustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auhind, mille Ivika Nõgel kodanikualgatuse käimalükkamise eest sai.
Auhind, mille Ivika Nõgel kodanikualgatuse käimalükkamise eest sai. Foto: Siseministeerium

Täna, 14. märtsil andis regionaalminister esimest korda välja regionaalarengu auhinnad. Nendest ühe pälvis Valgamaal Otepää vallas Pilkuse külas elav Ivika Nõgel, kes on üks MTÜ Partnerlus eestvedajaid. Auhinna sai ta kodanikualgatuse «Maale elama» eest, mille eesmärk on leida lahendusi aitamaks inimestel ületada takistusi maale kolimisel.

Algatus suunab osalevaid külakogukondi ja valdu läbi mõtlema, millist infot ja tuge vajab potentsiaalne uuselanik ning kuidas end elukeskkonnana aktiivselt turundada. Projektis osales 25 kogukonda.

Algatuse tähtsündmusena toimus mullu 13. aprillil ainulaadne mess «Maale elama», kus tehti võimalikuks otsekontakt kogukondade ja maal elamisest huvitatud inimeste vahel.

Auhindadega tunnustas minister Siim Kiisler Eesti parimaid regionaalarengu algatusi, millel oluline mõju piirkonna arengule.

Regionaalminister märkis, et kõikjal Eestis leiab palju tegusaid ja ärksaid inimesi ning ettevõtteid, tänu kellele on kohalik elu saanud uue hoo ja hingamise. Minister lisas, et kõik auhinnatud on oma piirkonna inimeste elu paremaks teinud, aga toonud ka oma kodukandile tuntust ja head mainet.

Jaanuaris välja kuulutatud konkursile esitati kokku 35 kandidaati. Regionaalministri moodustatud komisjon valis kandidaatide seast välja neli auhinna saajat, keda tunnustatakse klaasikunstnike Kristi Ringkjobi ja Anne-Liis Lehe loodud kunstiteosega.

Konkursile said kandidaate esitada nii riigi ja kohaliku omavalitsuse asutused kui üksikisikud ning organisatsioonid.

Regionaalarengu auhinna said ka AS Mäo Invest, Aqva Hotels OÜ ja Kaupo Kase.

AS Mäo Invest rajas 2013. aastal oma kulul 7,7 kilomeetri pikkuse ja 420 000 eurot maksnud elektriliini Paidest Mäo tööstuskülla, mille tulemusel sai klaaspakettide valmistaja Baltiklaas Saint-Gobain laiendada tootmist ning pakkuda tööd veel 42 inimesele.

Aqva Hotels OÜ laienes ja sai mullu valmis Aqva Hotel & Spa uue hotelliosa ning konverentsikeskuse. Juurdeehitise kasutuselevõtt tõi Rakverre juurde nüüdisaegsed konverentside ja seminaride pidamise ruumid ning majutuse lisavõimalused.

Kaupo Kase valmistas ette nelja Viljandimaa valla – Viiratsi, Saarepeedi, Paistu, Pärsti – ühinemisdokumentatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles