Elu täis pillimängu ja laulu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Soonberg õpib enda sõnutsi surmani ning tahab kogu aeg proovida üha uusi ja uusi asju, leidmata seda ainukest ja õiget.
Merle Soonberg õpib enda sõnutsi surmani ning tahab kogu aeg proovida üha uusi ja uusi asju, leidmata seda ainukest ja õiget. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää kandis teada-tuntud muusikainimene Merle Soonberg juhendab koori ja mitut pilli­ansamblit ning lööb alati käed külge pillimängu ja lauluga seotud ettevõtmistele. Talveöölaulupidudel on ta olnud dirigendipuldis.

Kohtusime Soonbergiga Otepää keskväljakul Oti pubis. Kuigi olin temaga mitu korda telefonitsi rääkinud, näinud teda üritustel pilli mängimas või dirigeerimas, ei olnud me varem silmast silma kohtunud. Mind ootas pubis noor, rõõmsameelne naine, kes avali oleku ja sõbralikkusega tundus olevat vana tuttav. Tal olid õnneliku inimese silmad.

Kohvitassi taga alustasime jutuajamist. «Minu rahvamuusikukarjäär algas nelja-aastasena, kui haarasin sülle saatekandle. Terve senine elu on seotud muusikaga. Peres on juba neljas põlvkond muusikuid,» rääkis Soonberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles