Tüdruk Valga koolist kogus mitu tuhat küünlaümbrist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autasustamine
Autasustamine Foto: Kuusakoski

Reedel, 14. märtsil auhinnati Eesti suurima jäätmekäitleja Kuusakoski korraldatud alumiiniumist küünlaümbriste kogumisaktsiooni “Küünlaümbriste jahi” tublimaid osalejaid. Kolme kuu jooksul koguti kokku üle 750 000 küünlaümbrise kogukaaluga rohkem kui üks tonn.

Kuni 15 õpilasega ehk väiksemate klasside arvestuses võitis Oru põhikooli 6. klass, mille õpilased kogusid 8197 küünlaümbrist. Järgnesid Emmaste põhikooli 3. klass 7788 ümbrisega ning Keeni põhikooli 6. klass 7365 ümbrisega.

Parima üksikkoguja tiitli pälvis Karl-Martin Krapp Kilingi-Nõmme gümnaasiumist, kelle lõpptulemus oli 13 256 ümbrist. Talle järgnesid 7192 ümbrisega Anette Kahr Valga põhikooli 5.d klassist ning 4755 ümbrisega Oru põhikooli 6. klassi tütarlaps Pille-Mari Suumann.

AS Kuusakoski brändijuhi Mari-Liis Kallismaa sõnul olid nii õpilased kui ka õpetajad ülimalt usinad. “Eestlased pidavat põletama keskmiselt 15 miljonit teeküünalt aastas – seekordse aktsiooni käigus suutsid õpilased sellest kokku koguda märkimisväärse viis protsenti. See tõestab, et lapsed on väga keskkonnasõbralikud, kui neile ainult võimalus anda.”

AS Kuusakoski juhatuse esimehe Kuldar Suitsu sõnul läheb rohkem kui ühe tonni kogukaaluga alumiiniumist teeümbriste kogus edasi ümbertöötlemisse, pärast seda saab alumiiniumi taaskasutada näiteks nii lennuki kui ka limonaadipurgi tootmiseks.

Järgmine “Küünlaümbriste jaht” on plaanis uuesti korraldada juba sel sügisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles