Täna tõotab tulla lumelisa

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmavari on teretulnud abimees. Foto on illustratiivne.
Vihmavari on teretulnud abimees. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Täna, 17. märtsil liigub madalrõhulohk üle Läänemere, keskpäevaks tekib Kuramaa ja Saaremaa vahele uus väike osatsüklon, mis õhtuks edasi kagusse eemaldub. Sajupilved puistavad lund Eesti edela- ja lõunaserva.

Idakaare tuul tugevneb eelkõige Liivi lahe ümbruses, puhanguid võib lühiajaliselt ka üle 15 m/s olla, mujal on tuul mõõduka tugevusega. Õhutemperatuur tõuseb pärastlõunaks 0..-4°C-ni.

Teisipäeva öösel üks madalrõhulohk eemaldub. Saju võimalus on väiksem. Tuul pöördub läänekaarde ja nõrgeneb. Õhutemperatuur langeb -2..-7, Virumaal ja Harjumaa idaservas -10°C ümbrusse. Päeval laieneb uus madalrõhkkond Skandinaaviast Soome ja selle servast pudeneb ka meil siin-seal lund. Tuul pöördub lõunakaarde ja läheb veidi tugevamaks. Õhutemperatuur tõuseb -2..+2°C-ni.

Kolmapäeval püsib madalrõhuala mitmeosalisena Läänemeremaade kohal. Kiire läänevool kannab niiskust lisaks. Kord siin, kord seal sajab lörtsi ja lund. Tuul on enamasti nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel -1..-6°C, selgema taeva all võib paar kraadi madalamale langeda, päeval tõuseb 0..+2°C-ni.

Neljapäeval (20.03.) eemaldub madalrõhkkond aeglaselt ida poole. Kui madalrõhkkonna põhjaservast tungib külm õhk jõuliselt Läänemere äärde, siis õhumasside kontrast suureneb ja madalrõhkkond võib aktiivsemaks muutuda ning põhjakaare tuule tugevaks tõsta. Sajuhood tulevad alla lumena. Õhutemperatuur on öösel 0..-6, päeval -2..+2°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles