Laenunõue tabas vanahärrat ootamatult

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Valga politsei poole pöördus 11. märtsil 68aastane mees, kes ütles, et tema nimele on keegi omavoliliselt sõlminud laenulepingu. Mees sai enda sõnul sellest teada, kui talle saabus teavituskiri selle kohta, et ta on tähtaegselt tasumata jätnud laenusumma. «Avaldaja sõnul sõlmiti tema teadmata niinimetatud kiirlaen summas 300 eurot,» täpsustas Valgamaalasele Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina.

Isik selgitas politseinikele, et oma dokumente ta kaotanud ega kellelegi andnud ei ole ning ise ta laenu võtnud samuti ei ole.

Ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina kinnitas, et politseile laekunud info asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb kelmust. «Kõik asjaolud on väljaselgitamisel,» lisas ta.

Kostina lisas seadusele viidates, et varalise kasu saamise eesmärgil tegelikest asjaoludest teadvalt ebaõige ettekujutuse loomise eest karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles