Kipitavates silmades süüdi ka ujujad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga põhikooli majandusjuhataja Kuldar Uibomägi sõnul võetakse ujulas veeproove kolmel korral päevas. Lisaks saadetakse iga kuu veeproovid Tartusse ja ujulat kontrollib pisteliselt ka terviseamet.
Valga põhikooli majandusjuhataja Kuldar Uibomägi sõnul võetakse ujulas veeproove kolmel korral päevas. Lisaks saadetakse iga kuu veeproovid Tartusse ja ujulat kontrollib pisteliselt ka terviseamet. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga põhikooli ujulas käivad suplemas, ujumas ja mullivanni nautimas lisaks linnarahvale inimesed maakonnast ja Lätimaaltki. Nende hulgas on paraku neidki, kes hügieeninõuetest ei hooli.

Kodukorra üks olulisemaid punkte on, et enne basseini minekut tuleb end korralikult pesta. «Nõude eiramine on ujulas tõsine probleem. Näiteks alles hiljaaegu algatas Raplamaa sel teemal lausa kampaania. Duši all seismine ja vee peale laskmine ei ole pesemine,» rõhutas Valga põhikooli majandusjuhataja Kuldar Uibomägi.

Kodukord on stendil üleval, samas tuletavad pesemisnõuet külastajale meelde ka ujula töötajad. «Eks püüame  pisteliselt pesuruumides pesemist jälgida, kuid see on ebamugav nii meie töötajatele kui külastajatele. Inimene peaks teadlikult reegleid täitma ja ennast ikka nuustiku ja seebiga pesema,» lisas Uibomägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles