Targemad rändlinnud tulevad hiljem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiivitaja, kes oli 13 aastat tagasi aasta lind, sai viimastel lumistel päevadel toidu otsimisega kindlasti paremini hakkama kui pisike lõoke.
Kiivitaja, kes oli 13 aastat tagasi aasta lind, sai viimastel lumistel päevadel toidu otsimisega kindlasti paremini hakkama kui pisike lõoke. Foto: Martin Pau / Postimees / Scanpix

Targemad rändlinnud saabuvad talvitumast hiljem kui need, kes nii nutikad ei ole. Viimased viis lumist päeva tegid kindlasti liiga siia kuu aega tagasi lennanud lõokestele.

Lindude pärast tasus ornitoloog Aarne Tuule sõnul viimastel krõbeda külmaga päevadel tõepoolest muretseda – ellu jäid vaid tugevamad. Ilmselt paljud lõokesed, kes lume alt toitu kätte ei saanud, hukkusid. «Need päevad olid väga rasked neile lindudele, kes siia mitu nädalat tagasi saabusid ja olid soojaga harjunud,» rääkis ta.

Kui targemad linnud taipasid, et külm võib kauem kesta, rändasid nad veidi maad tagasi lõuna poole. Igal kevadel on väikseid tagasilööke, nii et tagasirändes ei olegi midagi haruldast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles