Kevad näitab karmimat poolt

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lörtsisadu.
Lörtsisadu. Foto: Mihkel Maripuu

Teisipäevaks, 25. märtsiks toob lõunavool Balkanimaade kohalt madalrõhkkonna Läänemere lõunavete kohale ja selle põhjaserva mööda laieneb sajupilvede serv üle Balti riikide. Öö on Eestis veel sajuta. Tuul pöördub kirdesse ja muutub tuntavamaks. Õhutemperatuur on -3..+2°C.

Hommikul hakkab Lõuna-Eestis lörtsi sadama ja päeva peale nihkub sajupiir põhja poole. Sajab enamasti vihma, sekka ka lörtsi. Kirdetuul tugevneb 5-12, saartel puhanguti 15, Liivi lahel 18 m/s. Õhutemperatuur on 3..8°C.

Kolmapäeval suundub madalrõhkkond Taani väinade suunas. Öösel katab Eestit veel madalrõhkkonna kirdeserv. Siin-seal sajab veidi vihma ning puhub tugev kirde- ja idatuul. Päeval saju võimalus väheneb ja tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur öösel 0..+5, päeval 5..10°C.

Neljapäeval on tõusva õhurõhu foonil sajuta ilm. Pilved hõrenevad. Tuul nõrgeneb ja puhub öösel idakaarest, päeval pöördub põhjakaarde. Õhutemperatuur öösel -2..+3, päeval sisemaal 7..11, meretuulega rannikul on märksa jahedam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles