Ilus märtsiilm sobib viljapuude lõikamiseks

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljapuude lõikamise õppepäevad on aastaid aset leidnud maaülikooli Polli aiandusuuringute keskuses. Pildil jagab teadmisi Polli aiandusuuringute keskuse vanemteadur Toivo Univer.
Viljapuude lõikamise õppepäevad on aastaid aset leidnud maaülikooli Polli aiandusuuringute keskuses. Pildil jagab teadmisi Polli aiandusuuringute keskuse vanemteadur Toivo Univer. Foto: Elmo Riig

Päikesepaistelised kevadilmad meelitavad aeda ja kerged pluss­kraadid lubavad algust teha esimeste aiatööde – viljapuude lõikamisega.

Levinud arvamus viljapuude lõikamise kohta kõneleb, et kääridega võib peenemaid oksi lõigata aasta läbi, aga töid, mida peab saega tegema, tuleb ette võtta kevadel esimeste plusskraadide ajal.

Aednik-aiakujundaja Piret Pihtjõe tõdes, et meie kliimas pole mõtet aasta läbi lõikamisest rääkida, sest see külvab vaid segadust. «Talvekuudel, mil tavaliselt paugub pakane, võivad lõikamised lõppeda pikilõhedega okstes, ja need ei parane,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles