Mälestusüritusel vaadati ka tulevikku

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälestushetked Keeni raudteejaamas. Kõneleb Valgamaa Omavalitsuste Liidu esimees, Õru vallavanem Agu Kabrits.
Mälestushetked Keeni raudteejaamas. Kõneleb Valgamaa Omavalitsuste Liidu esimees, Õru vallavanem Agu Kabrits. Foto: Eveliis Eek / Valgamaalane

Täna mälestatakse üle Eesti ja piiri tagagi 65 aasta möödumist märtsiküüditamisest. Valgamaal meenutatakse märtsiküüditamist kahe üritusega.

Kell 12 algas Keeni raudteejaamas ohvrite mälestuskivi juures juba traditsiooniline iga-aastane mälestusüritus, kuhu kogunesid küüditamise ohvrid, nende sugulased ja tuttavad.

Kohaletulnud mälestasid küüditamise ohvreid leinaseisakuga. Mõistagi kõlas ka Eesti Vabariigi hümn.

Pikemate sõnavõttudega esinesid Memento Valgamaa ühenduse esimees Enno Kase, Valga maasekretär Tõnis Lass ja Valgamaa Omavalitsuste Liidu juht Agu Kabrits. Nad kõik toonitasid, et kannatusi ei tohi unustada, küll aga tuleb nendest õppida.

Sõnavõttudes vaadati nii minevikku kui tulevikku ega mindud mööda ka praegustest ärevatest sündmustest Ukrainas, milles nähti ohu märke ka meie seisukohalt.

Agu Kabrits innustas küüditamisega seonduvat kirja panema. "Kõik, kes te olete küüditamisega seotud, pange mälestusi sellest kirja, sest paber säilib kauem," rõhutas ta.

Kell 14 algas Valga kultuurikeskuses teemakohane mälestuspäev, kus sõnavõttudega esinevad Valga maavanem Margus Lepik, Agu Kabrits ja Enno Kase. Küüditatutele antakse küüditamise 65. aastapäeva puhul valminud mälestusrinnamärgid. Esineb südamesõprade seltsi lauluansambel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles