Kevad on kaasa toonud juba mitukümmend põlengut

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kulu põletamine on Eestis aastaringselt keelatud ning kulutuli on hävitav ja ohtlik. Paraku saab igal kevadel inimeste hooletusest alguse sadu kulupõlenguid, mis teevad kahju keskkonnale ja elusloodusele, hävitavad inimeste vara ja tervist.

Sellel kevadel on päästeameti andmetel olnud Lõuna-Eesti kuues maakonnas kokku juba 35 kulupõlengut. Valdavalt põles kuluhein märtsi alguses, kui ilmad muutusid soojaks ja maapinda kuivenes. Inimeste teadlikkus kulupõlengute keelust on samas ameti hinnangul suurenenud ja seega jääb tahtlikku kulu süütamist järjest vähemaks.

Maastikupõlenguid põhjustab eelkõige inimeste hooletus – ohutusnõuetele mittevastav lõkke tegemine, maha visatud hõõguv tikk või suitsukoni. Viimastel aastatel on olnud ka juhtumeid, kus mootorsõidukitega ja ATVdega heinamaal sõites on masina summutitorust lennanud säde süüdanud kuiva heina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles