Pank pakub heategijatele koostööd

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihti tegelevad loomakaitsjad hüljatud kassipoegadega.
Tihti tegelevad loomakaitsjad hüljatud kassipoegadega. Foto: Kunnar Rüsülainen

Heateo Sihtasutuse ja Swedbanki koostöös loodud annetuskeskkond ootab 28. märtsiks taotlusi organisatsioonidelt üle Eesti. Valituks osutunud organisatsioonid saavad võimaluse aasta jooksul ennast panga kodulehel olevas annetuskeskkonnas tutvustada ja annetusi koguda.

«Ootame kandideerima organisatsioone, mis tegelevad kogukonnale või laiemalt Eesti ühiskonnale oluliste probleemide lahendamisega. Oluline on, et organisatsioon oleks mõnda aega tegutsenud ja saab oma valdkonnas välja tuua mingi kogemuse ja tulemused,» selgitas Heateo Sihtasutuse tegevjuht Maris Ojamuru.

«Julgustame osalema ka väiksemaid, kuid tugevaid organisatsioone üle Eesti. Eriti teretulnud on uuenduslikud lähenemised ja probleeme ennetavad lahendused, mis kohapeal on juba ellu viidud ning vajavad nüüd toetust edasikestmiseks või laienemiseks.»

Kandideerimiseks ei pea kirjutama uut ja eraldiseisvat projekti, taotluse võib esitada ka organisatsiooni olulise põhitegevuse toetamiseks.

Teretulnud on ka taotlused, mis sisaldavad koostöömudeleid – samas valdkonnas tegutsevad organisatsioonid võivad oma jõud liita ning üheskoos kandideerida.

Hea näide tugevast koostööst on Varjupaikade MTÜ, mis ühendab abi vajavate loomadega tegelevaid varjupaiku üle Eesti. Tegutsedes Viljandis, Pärnus, Võrus, Valgas ja Virumaal, on neil ühelt poolt tugev kohalik mõju ja tulemused, teisalt on nad suutnud varjupaigad ühe katuse alla ühendada ning luua suuremat, üle-eestilist mõju. Annetused toetavad oluliselt nende igapäevast hakkamasaamist.

Annetuskeskkonna taotluste puhul hindab komisjon kandideeriva projekti või tegevuse sisu, planeeritava tegevuse tulemusi ja mõju, tegevuse kommunikatsiooniplaani ja organisatsiooni senist tegevust.

Eesti vabaühenduste ja Swedbanki esindajatest koosnev taotluste hindamiskomisjon koguneb aprillis ning uued organisatsioonid on annetuskeskkonnas 1. juunist.

Sellel aastal kuuendat sünnipäeva tähistav annetuskeskkond «Ma armastan aidata» ühendab heategevuslikke organisatsioone, kes aitavad edendada Eesti elu. Annetuskeskkonna sõpradega saab liituda Facebooki-lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles