Peastaabi hoovis käib usin askeldamine

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadtormi õppus.
Kevadtormi õppus. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna, 27. märtsil harjutavad kaitseväe peastaabi hoovis peastaabi ning staabi- ja sidepataljoni kaitseväelased juhtimispunktide ülesseadmist ja staabitööd, et olla valmis tänavuseks õppuseks Kevadtorm.

Kaitseväe peastaabi ülema asetäitja kolonelleitnant Eero Rebo ütles, et peastaabi koosseis kontrollib tänasel õppusel üle varustuse ja sidepidamisvahendid. Tema sõnul on sarnaseid harjutusi varemgi olnud, kuid sellises suuruses ja peastaabi hoovis on õppus esimest korda.

Staabi- ja sidepataljoni ajateenijad ning kaadrikaitseväelased alustasid juhtimispunkti ülespanekut peastaabi hoovi eile ning pärast tänast õppust pakivad nad selle kokku homme. Staabi- ja sidepataljoni ülema major René Innose sõnul on juhtimispunktide ja staapide püstitamine ajateenijate väljaõppe rutiinne osa. Kokku osaleb kaitseväe peastaabi õppusel üle kahesaja kaitseväelase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles