Noored muusikud noppisid häid kohti

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää Muusikakool
Otepää Muusikakool Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sellel aastal toimusid muusikakoolide õpilaste konkursid akordioni, viiuli, kitarri, löökpillide ja kandle erialadel. Kõikides regioonides olid eelvoorud, osaleda said kõigi 84 muusikakooli vastavate erialade õpilased.

7. märtsil oli Tarvastu muusika- ja kunstikoolis Lõuna-Eesti ja Lääne-Pärnumaa regioonide akordionistide õpilaskonkurss.

«Otepää muusikakoolist osales neli akordioni eriala õpilast: Katrin Kivimaa, Merelle Liivamägi, Maris Turb ja Vivian Mitt, nende juhendaja on Merike Roop,» andis Otepää valla kodulehel teada sealse muusikakooli direktori kohusetäitja Merike Roop.

«Maris Turb saavutas esikoha, Vivian Mitt teise koha ja eripreemia kohustusliku pala esituse eest. Mõlemad andekad tüdrukud said edasi vabariiklikule noorte interpreetide konkursile,» lisas Roop.

Samal päeval võistlesid Viljandi muusikakoolis viiuli eriala õpilased, kus teiste hulgas osales kaks otepäälast: Grete Kudu ja Veronika Maide. Maide saavutas konkursil 4. koha. Tüdrukute juhendaja on õpetaja Milvi Erm ja kontsertmeister Ülle Rebane.

17. märtsil osalesid Maris Turb ja Vivian Mitt vabariiklikul noorte interpreetide konkursil Tallinnas Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias. Maris Turb naasis sealt koju neljanda ja Vivian Mitt seitsmenda kohaga.

«Žürii sõnul olid kõik konkursil osalejad juba võitjad, sest võistlema pääsesid õpilased, kes on vabariigi parimad,» ütles Roop. «Ka mina arvan, et vabariigi 84 muusikakooli õpilaste seas saada esimese seitsme hulka on väga suur saavutus. Tüdrukud andsid endast parima ning esinemine õnnestus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles