Fond aitab viga saanud lemmikloomi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idee sai alguse Pärnu maakonnas elava Kaimo kuueaastane hundikoera Rexiga juhtunud õnnetusest.Fond aitab viga saanud lemmikloomi.
Idee sai alguse Pärnu maakonnas elava Kaimo kuueaastane hundikoera Rexiga juhtunud õnnetusest.Fond aitab viga saanud lemmikloomi. Foto: Varjupaikade MTÜ

Märtsis pani Varjupaikade MTÜ aluse vigastatud lemmikloomade fondile.

MTÜ juhi Triinu Priksi sõnul satub varjupaikadesse päris palju loomi, kelle omanik sunnitud alla andma pärast raviarve suuruse teada saamist. «Fondi loomisega saame aidata kaasa, et lemmik saaks jääda armastavasse koju ka siis, kui ta vajab ravi, milleks perel ei pruugi raha olla.»

Fondi idee tekkis meeskonnal seoses ühe juhtumiga, kus Pärnu maakonnas elava Kaimo kuueaastane hundikoer Rex, kelle ta kaks aastat tagasi varjupaigast võttis, üle kivihunniku joostes raske jalatrauma sai. Diagnoos oli tagumise jala põlve ristsideme täielik rebend. Koera põlve päästva operatsiooni hind oli umbes 1000 eurot.

Pärnu varjupaiga juhataja Mari Hagi rääkis, et kui Kaimo, kes oli töötuks jäänud ja kelle sissetulek oli 170 eurot, pisarates nende juurde tuli, oli ta sisuliselt juba lootuse kaotanud.

«Tal oli olnud ehitusmehena maakonnakeskusest kaugel elades keeruline uut tööd leida ja operatsiooni eest makstav summa oli tema jaoks peadpööritavalt suur. Kuna tal ei olnud piisavat sissetulekut, ei antud ka laenu,» kirjeldas Hagi kohtumist Kaimoga.

Koostöös Varjupaikade MTÜga pöörduti sotsiaalmeedia kaudu loomasõprade poole, kelle heatahtlikkuse toel koguti kokku üle 4500 euro.

Triinu Priksi sõnul läks see lugu varjupaiga sõpradele väga hinge ning oma annetuse saatis tervelt 471 inimest. Pärast 11. märtsil toimunud operatsiooni on Rex nüüd kenasti taastumas.

«Annetused ületasid meie ootuseid ja Rexi operatsiooniks vajamineva rahasumma. Nii otsustasimegi allesjäänud 3500 euro toel panna aluse fondile, et ka teised hättasattunud varjupaigast võetud looma omanikud, kes näitavad üles samasugust pühendumust nagu Kaimo, saaksid vajadusel oma loomale ravi võimaldada,» selgitas Priks.

Varjupaikade MTÜ ühendab abi vajavate loomadega tegelevaid varjupaiku üle Eesti, tegutsedes Viljandis, Pärnus, Võrus, Valgas ja Virumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles