Kuidas ma tervist ja vaimuomadusi mõõtsin

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige enam oli sagimist tervisliku eluviisi klubi infolaua juures. Seal sai oma tervisenäitajaid mõõta ja infot tervisliku eluviisi ning toitumise kohta.
Kõige enam oli sagimist tervisliku eluviisi klubi infolaua juures. Seal sai oma tervisenäitajaid mõõta ja infot tervisliku eluviisi ning toitumise kohta. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Teisipäeva õhtupoolikul seadsin sammud Valga Selverisse. Aga mitte sisseostude tegemise plaaniga. Tahtsin oma silmaga näha, millised näevad välja esmakordselt maakonnas läbiviidavad karjääripäevad

Kaubanduskeskusse olid infolauad üles sättinud töötukassa Valga osakond, Valgamaa arenguagentuur, kutseõppekeskuse täiskasvanute koolituskeskus, Valgamaa noorte nõustamiskeskus ja MTÜ Tervisliku Eluviisi Klubi.

Kõigepealt siirdusin terviseparameetreid mõõtma. Tervisliku eluviisi klubi esindaja Anni Kübarsepp küsis vanust ja pikkust ning palus seejärel mul võtta paljajalu ja astuda kaalu meenutava aparaadi peale. Mõlemasse kätte anti juhtme otsas olevad hoovakujulised asjandused, mida pidin umbes 30 sekundit käes hoidma. «Selle kaudu liigub elektriimpulss, mida teie ei tunneta,» sõnas Kübarsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles