Naastrehve võib edasi kasutada

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Talverehvide kohustuslik kasutusaeg on küll möödas, kuid vaatamata saabunud kevadele võib temperatuur õhtu- ja hommikutundidel langeda miinuspoolele ning põhjustada libeduse teket. Seetõttu võib naastrehvidega veel edasi sõita, andis maanteeamet oma kodulehel teada.

Maanteeameti liiklusekspert Villu Vane sõnul eraldi korraldust rehvide vahetuseks keegi ei anna ja rehvide vahetamise otsuse teeb iga juht ise oma igapäevase teekonna põhjal.

«Libeduse oht püsib veel mõnda aega. Prognooside kohaselt võib öösel külmetada veel ka aprilli keskel, ja neil, kes igal ajal ja iga ilmaga sõitma peavad, ei tasuks rehvivahetusega kiirustada,» selgitas Vane, kelle sõnul 1. maiks peavad kõigil autodel all olema suverehvid.

Vastavalt majandus- ja kommunikatsiooniministri 13.06.2011. a määrusele «Mootorsõiduki ja selle haagise tehnonõuded ning nõuded varustusele» võib naastrehve sõidukil kasutada alates 15. oktoobrist kuni 31. märtsini. Erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral naastrehve kasutada 1. oktoobrist kuni 30. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles