Päikesemaja koolipere tutvustas uut koolivormi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kooli õppejuht Tiiu Püss tutvustas uut koolivormi, mille komplekti kuuluvad tuunika, seelik, pihikseelik, vest, pluusid, püksid, lipsud, kardigan ja sukkpüksid. Kõikidel esemetel on peal kooli kollast, sinist ja rohelist värvi logo.
Kooli õppejuht Tiiu Püss tutvustas uut koolivormi, mille komplekti kuuluvad tuunika, seelik, pihikseelik, vest, pluusid, püksid, lipsud, kardigan ja sukkpüksid. Kõikidel esemetel on peal kooli kollast, sinist ja rohelist värvi logo. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga põhikooli esindus tutvustas esmaspäeval kooli uut sümboolikat, mis sündis meeskonnatööna. Esitlusel oli kohal saalitäis uudistajaid.

Aasta tagasi alustatud töö sümboolika väljatöötamisel on kandnud vilja. Logo ja sellega seotud lugu sündis kooli muusikaõpetaja Reet Laanoja idee põhjal, kes esmaspäeval kohaletulnutele ka kõik kujundid ja värvid lahti seletas.

«Väike kollane ring tähistab logol kodusoojust ja mõistmist, roheline ristkülik esimest kooliastet, huvi tärkamist ja äratamist,» selgitas Laanoja. Kollane trepiaste sümboliseerib teist kooliastet, mida iseloomustavad hool, kindlustunne ja mõistmine.

Sinine tähistab kolmandat kooliastet, mille märksõnad on avatus ja vabadus mõelda, kuidas edasi minna. Suur kollane ring aga sümboliseerib teekonna jätkumist, et leida vabadus iseendas.

Õpetaja Laanoja selgitus vaheldus teemakohaste lauludega.

Mõeldud ka kingitustele

Kooli õppejuht Tiiu Püss tutvustas uut sümboolikat: lippe, õlalinte, loosungeid, tänukirju, diplomeid ja aukirju. Nüüd on koolil olemas ka kingituseks mõeldud ja sümboolikaga kaunistatud teepakid.

Õpilastest ja õpetajatest modellid esitlesid rahvale uut koolivormi, mis ei ole õppuritele kohustuslik, küll aga on soovituslik kanda vähemalt üht eset väljapakutud valikust.

«Valida on erinevaid riideesemeid ja ka värvusi. Valminud on tuunika, seelik, pihikseelik, vest, nii pikkade kui ka lühikeste käistega pluusid, püksid, lipsud, kardigan ja ka sukkpüksid,» tutvustas Püss. Direktor Tarmo Post rääkis kooli põhiväärtustest.

Samas esitleti kaht koolilaulukonkursile laekunud laulu, mille vahel saab valiku teha kooli koduleheküljel kuni 10. aprillini. Laulude autorid on õpetajad Siiri Põldsaar ja Kristi Lee.

Sümbolid said pühitsetud

Karula koguduse diakon Enno Tanilas viis läbi põhikooli õppehoonete, lippude ja sümboolika pühitsemise.

«Iga logo on pürgimuste ja vaimsuse väljendaja. Neid kandes ollakse nende väärtuste tunnistajad. Õppige oma kooli sümboolikat tundma, hindama ja ka teistele seletama, panema teisi oma kooli märkama. Kandke neid sümboleid suure au ja väärikusega. Olete pannud aluse millelegi, mille üle saavad uhkust tunda ka järeltulevad põlved,» sõnas Tanilas.

Kohal oli vormiriietuse valmistajafirma Norrison OÜ esindaja Kalev Lember, kes tutvustas rõivaste tellimise korda ja keskkonda. «Ühine vorm ja sümboolika annab koolile juurde väärikust ja ühtekuuluvustunnet,» ütles Lember.

Tema sõnul on lastevanematel võimalik koolirõivaid tellida kahel korral aastas. Kevadel tellitud esemed saab kätte enne kooli algust ja sügisel tellitud novembri lõpus. «Materjal on kvaliteetene ja vastupidav, värvist ära ei lähe ning niidid tulevad välja ainult juhul, kui ise neid tõmmata,» kinnitas Lember. Norrison OÜ on 16 tegutsemisaasta jooksul õmmelnud koolivorme 80 koolile.

KOOLI PÕHIVÄÄRTUSED

. Kõikide inimeste olulisus

. Rõõmsameelsus ja sõbralikkus

. Meeskonnatöö

. Nüüdisaegne õpikeskkond

. Turvalisus ja kaasamine

. Eesmärgistatud töökus

. Lahendustele orienteeritud suhtumine

Allikas: Valga põhikool

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles