Telefon aitab kokku panna reisikava

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefonid.
Nutitelefonid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Peterburis esitleti 4. aprillil rahvusvahelise turismimessi «Leisure without borders 2014. Summer» käigus Via Hanseatica uhiuut mobiilirakendust. See teeb reisimise Peterburi ja Riia vahel sisukamaks. Rakendus on loodud nii Apple iOS kui ka Google Android telefonidele.

Kasutada saab turismikaarti, tutvuda vaatamisväärsuste kohta käiva infoga, valida ööbimis- ja söögikohtasid ning leida vestmikust vasteid populaarsetele fraasidele kohalikes keeltes.

Lisaks saab ettevalmistatud temaatiliste marsruutide hulgast valida endale sobiv ning kogu teekonna omal käel läbi käia. Marsruutide loomisel on arvestatud eri huvigruppidega – perede, kultuurinautlejate ning aktiivsemat puhkust eelistavate inimestega.

Kõige märkimisväärsem on aga võimalus läbida enda koostatud reis, luues vaid enda huvidest, soovidest ning võimalustest lähtuv teekond veebilehel travel.viahanseatica.info ning sisestades loodud reisi koodi oma nutitelefoni.

Nii on võimalik näha ja liikuda enda loodud marsruuti mööda kogu teel olemise aja. Rakendus töötab nii online- kui ka offline-režiimis, et reisijate kulutusi kokku hoida. Reisi planeerimiseks, koodi genereerimiseks ning selle hilisemaks kasutamiseks mobiilirakenduses, on reisihimulised oodatud kasutama Via Hanseatica reisiplaneerijat, mis on leitav Via Hanseatica kodulehelt.

Tutvustustseremooniat toetas Eesti-Läti-Vene piiriülene koostööprogramm ning samuti olid kohal programmi esindajad, et tähistada Via Hanseatica edu uute turistidele suunatud lahenduste välja töötamisel.

Via Hanseatica läbib Venemaal, Eestis ja Lätis suuremaid ja väiksemaid linnu. See ulatub Peterburist Riiga, läbides piirilinnu Ivangorodi ja Narvat, hansalinn Tartut, piirilinna Valgat-Valkat ning hansalinnu Valmierat ja Siguldat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles