Täna võib lörtsi sadada

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sademeid võib täna Eestis tulla nii vihma kui lörtsina.
Sademeid võib täna Eestis tulla nii vihma kui lörtsina. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Tänaseks, 9. aprilliks tuleb Skandinaaviast Eesti kohale uus madarõhuvöönd. Praegustel andmetel liigub see üle Läänemere keskosa Läti ja Leedu kohale. Tihedam lörtsi- ja vihmasadu katab sel juhul vaid Edela-Eesti ning Haapsalu-Viljandi joonest põhja ja ida poole paksemad pilved ei jõua. Puhub tugev ida- ja kirdetuul. Õhutemperatuur on 6..9 kraadi, saju ajal võib see langeda 3°C-ni.

Neljapäeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju ja ilm on enamasti sajuta. Tuul jääb veidi nõrgemaks ning puhub idast ja kagust. Õhutemperatuur on öösel -4..+2, päeval 5..9°C.

Reede öö tuleb kõrgrõhkkonna servas õhukese pilvekihiga ja sajuta. Puhub mõõdukas kagutuul. Õhutemperatuur on -3..+2°C. Päeval läheneb Skandinaaviast madalrõhulohk ja kõrgrõhkkond eemaldub. Läheb pilvisemaks. Vihma võib sadada põhiliselt saartel ja looderannikul. Lõunakaare tuul tugevneb. Õhutemperatuur tõuseb 5..10°C-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles