Väetamine annab kasvujõudu

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui tahta kastmisel väetisest suurimat kasu, tasub valida vees lahustuvad pulbrilised väetised ja liigipõhiselt, näiteks orhideele just selle tarbeks valmistatud väetis.
Kui tahta kastmisel väetisest suurimat kasu, tasub valida vees lahustuvad pulbrilised väetised ja liigipõhiselt, näiteks orhideele just selle tarbeks valmistatud väetis. Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Kevade arenedes tahavad kõik toa- ja aiataimed turgutuseks ümberistutamist ja väetamist.

Kasvuperioodi algus on toataimede ümberistutamiseks parim aeg. K-rauta aiakauba tootejuht Aita Meentalo selgitas, et kui taimel on juuri vähe, ta üldjuhul igal kevadel ümberistutamist ei vajagi. Igal aastal pole vaja ümber istutada suuri ja vanemaid taimi, neile võib uue kasvukoha teha paari-kolme aasta tagant ja sel juhul piisab kevadel kasvu turgutamiseks väetise andmisest.

Esimene tunnus, et toataim vajab ümberistutamist, on see, kui tüvi ja lehed kasvavad aeglaselt, kuigi taime väetatakse regulaarselt. Teisena viitab ümberistutamisvajadusele, kui muld kuivab sagedasele kastmisele vaatamata väga kiiresti. Kõige selgem märk on, kui juured hakkavad poti põhjast välja kasvama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles