Valgamaal püsib töötus kõrgena

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et töötute hulk väheneks ja ettevõtjad personali leiaks, korraldab töötukassa erinevaid ettevõtmisi. Näiteks leidis 8. aprillil töömess aset Pärnu kontserdimajas.
Et töötute hulk väheneks ja ettevõtjad personali leiaks, korraldab töötukassa erinevaid ettevõtmisi. Näiteks leidis 8. aprillil töömess aset Pärnu kontserdimajas. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees / Scanpix

Märtsis registreeritud töötute arv Eestis vähenes. Kuu lõpus oli töötuna arvel 35 423 inimest ehk 5,6% 16aastasest kuni pensioniealisest tööjõust, andis teada töötukassa.

Märtsis registreeris end töötukassas 5299 uut töötut, töötukassa abiga sai tööle või alustas ettevõtlusega 4395 inimest. Toetudes eelnevatel kuudel tehtud võrdlustele töötukassa andmetega töötuskindlustusmakse laekumise kohta, võib väita, et tegelik hõivesse liikujate arv on veelgi kõrgem, sest kõik ei teata töötukassale, et on leidnud uue töökoha.

Analüüsiosakonna juhataja Anne Lauringsoni sõnul oli registreeritud töötute arvu vähenemine märtsis ootuspärane, ent languse suurus oli oodatust pisut suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles