Tatjana Valgu sushit ei põlanud ära ka jaapanlased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanja, nagu ta abikaasa Tanelgi, sööb sushit tihti. «Kui kaks-kolm päeva on möödas, ootan juba, millal saaks kiiresti-kiiresti sushit teha ja süüa,» naerab Tanja, lisades, et kõige rohkem armastab ta sushit avokaadoga. «Praegu on avokaado eriti maitsev.»
Lugejatele näitab Tanja, kuidas teha kevadist lillekujulist sushit. Juurde läheb wakame salat, sojakaste ja marineeritud ingver.
Kui Tanjalt sushit tellitakse, ruttab ta esmalt poodi värskeid koostisosi ostma. Kodus ei ole mõtet tellimuse ootuses näiteks kurki ja avokaadot hoida, sest need kaotaksid kiiresti värskuse. «Valga on väike, poes õnnestub kümne minutiga ära käia,» lausub ta.
Varem ei söönud Tanja ingverit. Nüüd kasutab ta seda pea kõikjal. Värsket ingverit naudib ta nii hommikul kui õhtul, näiteks riivib tee sisse. Hommikuti meeldib talle ka marineeritud ingverit süüa.
Wasabit hakkas ta alles sellel aastal sööma. «Armastan seda väga,» kinnitab Tanja.
Kõige rohkem aega võtab riisi keetmine, kõik muu läheb aga ladusalt. Vähemalt siis, kui oled seda vähemalt 50 korda harjutanud, naerab Tanja. Riisi maitsestamiseks lisab ta riisiäädikat. Kui palju, jätab naine saladuseks. Kokkadel peab ju salanippe olema.
Tanja, nagu ta abikaasa Tanelgi, sööb sushit tihti. «Kui kaks-kolm päeva on möödas, ootan juba, millal saaks kiiresti-kiiresti sushit teha ja süüa,» naerab Tanja, lisades, et kõige rohkem armastab ta sushit avokaadoga. «Praegu on avokaado eriti maitsev.» Lugejatele näitab Tanja, kuidas teha kevadist lillekujulist sushit. Juurde läheb wakame salat, sojakaste ja marineeritud ingver. Kui Tanjalt sushit tellitakse, ruttab ta esmalt poodi värskeid koostisosi ostma. Kodus ei ole mõtet tellimuse ootuses näiteks kurki ja avokaadot hoida, sest need kaotaksid kiiresti värskuse. «Valga on väike, poes õnnestub kümne minutiga ära käia,» lausub ta. Varem ei söönud Tanja ingverit. Nüüd kasutab ta seda pea kõikjal. Värsket ingverit naudib ta nii hommikul kui õhtul, näiteks riivib tee sisse. Hommikuti meeldib talle ka marineeritud ingverit süüa. Wasabit hakkas ta alles sellel aastal sööma. «Armastan seda väga,» kinnitab Tanja. Kõige rohkem aega võtab riisi keetmine, kõik muu läheb aga ladusalt. Vähemalt siis, kui oled seda vähemalt 50 korda harjutanud, naerab Tanja. Riisi maitsestamiseks lisab ta riisiäädikat. Kui palju, jätab naine saladuseks. Kokkadel peab ju salanippe olema. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgalanna Tatjana Valk alustas sushitegemisega läinud suvel. Praegu valmistab ta seda tellimuse peale.

Jaapanisse ei ole Tatjana veel jõudnud, kuid see-eest on teinud sushit Eestisse külla tulnud jaapanlastele. Ilmselt saabki suurimaks komplimendiks pidada, et nina ükski neist ei kirtsutanud: kogu sushi läks nende kõhtu.

Tanja ja tema abikaasa Tanel unistavad Valgas sushirestorani avamisest, ehk juba sel aastal. Suurim abikaasade mure on, kas kliente jätkub. Kuni unistus oma restoranist kindla kuju võtab, valmistab Tanja sushit kodus ning Tanel aitab tellitud kaupa laiali vedada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles