Jooks pöörab tähelepanu heategevusele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevuslik teatejooks
Heategevuslik teatejooks Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäeval, 8. mail toimub 20 paigas üle Eesti suur teatejooks, kuhu osalema oodatud 5.–9. klasside lapsed ja noored, kokku umbes 8000 tublit noort.

Jooks toimub samaaegselt Tallinnas, Haapsalus, Jõgeval, Kuressaares, Kohtla-Järvel, Kohtla-Nõmmel, Kärdlas, Narvas, Otepääl, Paides, Raplas, Põlvas, Pärnus, Rakveres, Sillamäel, Tartus, Toilas, Valgas, Viljandis ja Võrus.

Teatejooks on heategevuslik üritus, mis toetab liikumisvõime kaotanud laste ravi. Jooksu idee on anda noortele võimalus tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest, samal ajal saavad nad osalemisega anda oma moraalse panuse õnnetu juhuse või haiguse läbi liikumisvõime kaotanud eakaaslaste ravi jaoks.

See on ühtlasi hea võimalus õpetada noortele heategevuse tähtsust ning kaasata neid juba varakult heade tegude tegemisse.

Kõigis linnades peetakse teatejooks viies vanusegrupis: 5., 6., 7., 8. ja 9. klassi noortele. Iga kool võib välja panna piiramatul arvul võistkondi, samuti võivad osaleda sõpruskondade võistkonnad. Võistkonnas on kaheksa liiget, iga jooksja läbib 200meetrise distantsi. Täpsemad võistlusreeglid on Teatejooksu kodulehel. Võitjaid välja ei selgitata, oluline on osavõtt.

Teatejooksust osavõtt on lastele tasuta. Tänutäheks ja mälestuseks saavad nad endale särgid, mis liikumisaasta puhul on seekord sinist värvi. Osalemiseks saab registreeruda 24. aprillini Teatejooksu kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles