Komisjon: volinikud peaksid volikogust lahkuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää volikogu liikmete Silver Eljandi (vasakul) ja Urmas Kuldmaaga oli vabariigi valimiskomisjoni hinnangul vald teinud sisuliselt töölepingud, mitte käsunduslepingud.
Otepää volikogu liikmete Silver Eljandi (vasakul) ja Urmas Kuldmaaga oli vabariigi valimiskomisjoni hinnangul vald teinud sisuliselt töölepingud, mitte käsunduslepingud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Vabariigi valimiskomisjon leidis, et Otepää volikogu liikmed Urmas Kuldmaa ja Silver Eljand peaksid volikogust lahkuma, sest vallaga sõlmitud lepingud on sisuliselt töölepingud.

Valimisliit Meie Kodu liikmed Siim Kalda, Martin Teder ja Tanel Ojaste esitasid kaks kuud tagasi Otepää valla valimiskomisjonile taotluse volikogu asendusliikmete määramiseks.

Nad tahtsid, et Kuldmaa (IRL) ja Eljand (VL Otepää) lahkuksid volikogust, sest nende ja valla vahel sõlmitud käsunduslepingud olevat töösuhet varjanud. Eljand asendas Apteekrimäel haigestunud töötajat Raimo Peernat ja Kuldmaa oli heakorraspetsialisti ametis. Valla valimiskomisjon leidis, et nemad ei ole pädevad hinnangut andma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles