Kahe riigi noormaletajad võtsid omavahel mõõtu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige nooremate poiste arvestuses jõudsid esikolmikusse Mattias Säre (vasakul), Sivert Raide ja Karl Unt.
Kõige nooremate poiste arvestuses jõudsid esikolmikusse Mattias Säre (vasakul), Sivert Raide ja Karl Unt. Foto: Ethel Susi

Aprilli teisel laupäeval võtsid Valga ja Valka noormaletajad mõõtu Valka maleklubis, andis teada Valga kultuurikeskuse male- ja kaberingi juhendaja Toivo Tiislär. Kevadmale turniiril osalesid kolmest rahvusest malemängust vaimustunud noored. Parimaid selgitati välja kolmes vanusegrupis.

Valga kultuurikeskuse juures treenivatest noormängijaist osales 12 malesõpra, sealhulgas kolm tütarlast. Enamus kultuurikeskuse maleringis käijatest õpib Valga põhikoolis, üks aga vene gümnaasiumis. Kaks seitsmeaastast poissi käivad alles lasteaias Buratino.

Kõige nooremas rühmas (2005. aastal ja hiljem sündinud) oli parim Jelizaveta Krivonkina Valga vene gümnaasiumist. Poiste kaks parimat olid Valga põhikoolis 1.b klassis õppiv kaheksa-aastane Sivert Raide ja lasteaia Buratino kasvandik, setismeaastane Mattias Säre. Võrdsete punktide juures tagas koefitsientide süsteem esikoha Sivertile. Väga tubli oli ka 3. kohale tulnud seitsmeaastane lasteaiapoiss Karl Unt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles