Võrumaal anti tormihoiatus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui 7. aprillil võis linnalahingut näha Sauel, siis eeloleval nädalavahetusel leiab see aset Võrus.
Kui 7. aprillil võis linnalahingut näha Sauel, siis eeloleval nädalavahetusel leiab see aset Võrus. Foto: Erik Prozes / Postimees

Täna, 25. aprillil algas Võrumaal Kuperjanovi jalaväepataljoni õppus «Tormihoiatus». Ajateenijad harjutavad sellel koostööd mais algavaks kaitseväe suurimaks õppuseks «Kevadtorm», mis leiab tänavu suures osas aset Valgamaal.

Õppus algas rännakutega õppuse alale ning jätkub homme lahingutega Sõmerpalu, Kanepi, Rõuge, Urvaste ja Võru vallas. Alates laupäeva õhtust pühapäeva lõunani harjutavad kaitseväelased luure- ja lahingutegevust Võru linnas. Õppusel hinnatakse üksusi nii kaitsel kui rünnakul, samuti rännakul ja linnalahingus.

«Tänavu on meil suurepärane võimalus harjutada linnalahingut reaalses linnakeskkonnas,» ütles Kuperjanovi jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Hando Tõevere. «Koos kaitseliitlastega harjutame oma kodulinna kaitsmist ja see on kindlasti oluline ka kohalikele elanikele.»

Õppusel osalevad Kuperjanovi jalaväepataljon ja üksused Viru jalaväepataljonist ja pioneeripataljonist ning Kaitseliidu Võrumaa, Valgamaa ja Põlva malevad. Kokku osaleb ligi tuhat kaitseväelast ja kaitseliitlast.

«Tormihoiatus» lõpeb pühapäeval näidislahinguga Võrus. Kella ühest päeval saavad pealtvaatajad jälgida linnalahingut Koreli oja juures, kus kaitsele asub Kaitseliit ja rünnakule Kuperjanovi jalaväepataljon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles