Valgamaalt saabus teade metsapõlengust

Piret Karu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsapõleng. Foto on illustreeriv
Metsapõleng. Foto on illustreeriv Foto: Raigo Pajula

Nädalavahetusel käisid päästjad kümneid kordi kustutamas kulu- ja metsaaluse pinnase põlenguid.

Pühapäeval kell 2.52 saabus päästeameti häirekeskusele teade, et Valgamaal Karula vallas Lüllemäe külas põleb mets. Päästjate kohale saabudes selgus, et õnneks väga tõsise põlenguga tegu polnud. Põles vaid metsaalune pinnas poole hektari ulatuses.

Päästeamet tuletab meelde, et lõkke tegemisel on väga oluline järgida tuleohutusnõudeid ning kulu põletamine on aastaringselt keelatud.

Ilmateenistuse andmetel on praegu pea kogu Eestis, sealhulgas Valgamaal, äärmiselt suur ehk viienda klassi tuleoht. Praeguse seisuga on veidi parem olukord veel saartel ning Põhja-Eestis, osaliselt ka Lääne- ning Kirde-Eestis. Nendes piirkondades on tegu 4. klassi tuleohuga.

Paraku püsib praeguse ilmaprognoosi järgi Eestis 28.–30. aprillini olulise sajuta ilm. Tuleoht püsib seetõttu enamasti 5. klassi piires.

1. mail sajab ilmateenistuse ennustuse kohaselt mitmel pool, 2. mail kohati vihma. Tuleoht seetõttu veidi väheneb.

5. klassi tuleoht tähendab sedagi, et kohalikud omavalitsused võivad keelata igasuguse metsa kasutamise ja võõras metsas viibimise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles