Mäng toob sporditähed kooli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov.
Nikolai Novosjolov. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Homme, 29. aprillil saab 24 tunni jooksul liikumisaasta kodulehel mängida harivat e-mälumängu, mida korraldavad Liikumisaasta, Eesti spordimuuseum ja rahvakultuuri keskus.

E-mälumängus osalejad saavad järele proovida, kui head on nende teadmised spordiga seotud Eesti kultuuri- ja ajaloosündmustest ning sportlastega seotud paikadest.

«Küsimused ja vastusevariandid on üles ehitatud nii, et üldiseid teadmisi ja loogikat appi võttes on võimalik õige vastus välja nuputada,» rääkis liikumisaasta eestvedaja Aivo Normak. «Me ei küsi sel korral meistritiitlite ja maailmarekordite kohta, küll aga kutsume inimesi märkama ja meelde tuletama spordi ja liikumisega seotud lugusid ja detaile Eesti ajaloost.»

Interaktiivse valikvastustega e-mälumängu 30 küsimusele vastamiseks on osavõtjatel aega pool tundi. Mängima oodatakse nii täiskasvanuid ja tudengeid kui gümnasiste ja põhikooliõpilasi. Kõik koolid, klassid, ettevõtted, seltsid ja sõpruskonnad on oodatud moodustama võistkondi, et ühiselt tähistada nii liikumisaastat kui valmistuda Eesti 100. sünnipäevaks. Osaleda saab nii Eestist kui väljastpoolt Eestit.

Osalejatele on Eesti spordiorganisatsioonid, kultuuri- ja mäluasutused pannud välja põnevaid auhindu, näiteks võimalused professionaalide juhendamisel golfis või uisutamises kätt proovida, lisaks sellele mitme harrastusspordiürituse osaluspääsmed ja spordimassaaži seansid.

Kõige tublimate osalejatega koolidesse tulevad aga Eesti tuntud sportlased ja sporditegelased Jaak Uudmäe, Gerd Kanter, Nikolai Novosjolov, Aleksander Tammert ja Riho-Bruno Bramanis õpilastega kohtuma. Muidugi on auhindade seas ka temaatiliste muuseumide pääsmed, raamatud ja palju muud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles