Džässiauhind läks Tõrva neiule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirke Karja on oma südame andnud džässile, kuid hoiab enda sõnul silmad lahti ka teiste žanrite suhtes, sest pakutavaid võimalusi tuleb kasutada.
Kirke Karja on oma südame andnud džässile, kuid hoiab enda sõnul silmad lahti ka teiste žanrite suhtes, sest pakutavaid võimalusi tuleb kasutada. Foto: Heiti Kruusmaa

Tänavune Eesti noore džässitalendi auhind läks Tõrvast pärit Kirke Karjale.

Valga muusikakooli vilistlane Kirke Karja on tuntust kogunud pianisti ja heliloojana. Eesti Jazzliit ja festival Jazzkaar tunnustasid teda tseremoonial Tallinnas Merepaviljonis auhinnaga loomingulisuse, initsiatiivikuse ja aktiivsuse eest eri ansamblites, iseäranis koosseisus Pae Kollektiiv, kellelt ilmus aasta alguses debüüt­album.

«Selle auhinnaga kaasneb võimalus Klassikaraadios salvestada ja järgmisel hooajal Jazzkaarel kontserti anda,» sõnas Karja. «Kui keegi mõne auhinna pälvib, on see tunnustus kõigile džässmuusikutele. Džässist räägitakse ja inimesed on orbiidil.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles