Külm õhk tungib peale

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähipäevil võib üle hulga aja vihmavarju vaja minna.
Lähipäevil võib üle hulga aja vihmavarju vaja minna. Foto: Timo Arbeiter / Valgamaalane

Reede öösel sajab eemalduva madalrõhkkonna järel siin-seal vihma, sekka ka lörtsi. Päeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju ja saju võimalus on väiksem. Öösel puhub tugev loode- ja põhjatuul, päeval nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -1..+4, päeval 7..12°C.

Laupäeval on Läänemere ääres mõjusam kõrgrõhkkond, aga selle serva mööda kandub tihedamaid pilvi, mis võivad kohati ka meile sajuhoo anda. Tuul on mõõdukas ja valdavalt loodest. Õhutemperatuur on öösel -2..+3, päeval 7..11°C.

Pühapäeva öösel ulatub kõrgrõhkkond servaga Läänemere idakaldale ja meil on saju võimalus väiksem. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on -2..+4°C. Päeval suundub üle Soome Venemaa poole madalrõhkkond ning selle sajupilved ulatuvad tõenäoliselt ka Eestisse. Tuul pöördub läände ja loodesse ning tugevneb. Õhutemperatuur on 7..11°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles