Sangaste krahv Berg tegi külalistele silma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hellenurme veskiemand Mae Juske turbiini avamas, mille tulemusena avanevad veeväravad, hakkavad veejõul tööle rootorid ja käivituvad ka veskiseadmed.
Hellenurme veskiemand Mae Juske turbiini avamas, mille tulemusena avanevad veeväravad, hakkavad veejõul tööle rootorid ja käivituvad ka veskiseadmed. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Otsustasin kevadpühal osaleda maaturismi ühingu eestvõttel korraldatud turismiettevõtete avatud uste päeval, sest oma silm on ikkagi kuningas. Kohtusin ringkäigul nii lossi- kui veskiemandaga, Sangastes aga flirtis külalistega krahv Berg ise.

Esimesel maihommikul ärgates viskasin kohe pilgu aknast välja, et veenduda, kas õhtune ilmateade ka paika peab. Kahjuks seekord panidki täppi – kella üheksa paiku sadas Valgas peenikest seenevihma.

Kell kümme istusin autorooli plaaniga külastada kõigepealt Sangaste vallas Restu külas asuvat Kiisatamme kultuuri- ja puhketalu, kus kell 11 pidi algama matk talumetsa õpperajal. Kohale jõudes selgus, et olin pererahva ja naabertalu inimeste kõrval talu esimene külaline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles