Politsei tabas lapsi vedanud joobes bussijuhi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter. Foto on illustratiivne.
Alkomeeter. Foto on illustratiivne. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Politsei pidas Tartumaal kinni alkoholi tarvitanud bussijuhi, kelle sõidukis olnud poolesajast reisijast enam kui pool olid lapsed. Lapsi vedanud bussjuht tuli Eestisse läbi Valga ja liikus Valga- ja Tartumaa teid pidi Tartu suunas.

Täna, 5. mai hommikul kella 10.30 ajal sai politsei tähelepanelikult inimeselt teate reisibussist, mille «ujuv» sõidustiil viitas joobekahtlusega juhile. Väljakutsele reageerinud patrullid märkasid bussi Ülenurme vallas, kus andsid juhile peatumismärguande.

Kontrollimisel ilmnes, et 47aastane Läti bussijuht oli alkoholi tarvitanud. Selgus seegi, et buss oli teel Lätist Tartusse teaduskeskusesse ekskursioonile. Bussis oli ühtekokku poolsada reisijat, nendest 36 olid lapsed. Roolis olnud kutseline bussijuht nentis, et alustas sõitu Tartu suunas varahommikul, millele eelnevalt oli üksjagu alkoholi tarvitanud.

Bussis kaasa reisinud täiskasvanud viitasid küll, et kohati kippus bussijuht kihutama, mille osas teda ka manitseti, ent alkoholijoovet ei osatud kahtlustada. Politsei kõrvaldas bussijuhi juhtimiselt ning korraldas kohale kaine juhi, misjärel huvireis jätkus.

Tartu patrullteenistuse välijuht Jaan Mürk ütles, et politsei on tänulik inimesele, kes kahtlase sõidustiiliga bussijuhist korrakaitsjatele viibimata teada andis.

«Paraku ei olnud bussijuhil endal piisavalt südametunnistust, et hoiduda rooli istumisest ja kaasreisijate ohtu panemisest. Kogu loo juures võib kordaminekuks pidada, et pika teekonna vingerdades läbinud bussijuht ekskursioonile tulnud lapsi või teisi liiklejaid oma mõtlematu käitumisega hädaohtu viia ei jõudnud,» lisas politsei välijuht.

Politsei soovitab reisijaid vedavatel bussifirmadel võtta kasutusele abinõusid turvalise sõidu tagamiseks. Mõistagi võivad need kaasa tuua lisakulusid, ent inimelude ja eriti laste elude väärtus ei ole millegi muu kõrval sellega võrreldav.

Varahommikul Lätist sõitu alustanud ja Tartumaale jõudnud bussijuhil fikseeris politsei alkoholi piirmäära ületamise, mille eest näeb seadus ette kuni 400eurose rahatrahvi või juhtimisõiguse äravõtmise kuni kuueks kuuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles