Kevadtorm kui kaitseväe kullaproov

Riho Terras
, kindralmajor, kaitseväe juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Terras
Riho Terras Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eile algas traditsiooniline suurõppus Kevadtorm, mis on aastaid olnud kaitseväe küpsuseksam, kullaproov. Tänavune õppus on eriline. Sellel on mitu põhjust, kuid üks peamisi on Euroopa julgeolekupoliitiline olukord, mis seondub otseselt Venemaa agressiooniga Ukrainas.

Kevadtormi planeerides oli meie eesmärk kaasata liitlasi. Sündmused Ukrainas süvendasid seda soovi veelgi ja sel aastal osaleb Kevadtormil rekordarv liitlasriikide üksuseid, mis annab meile õiguse öelda, et tegemist on NATO õppusega.

Õppusel osalevad kõik väeliigid ja liitlased, mistõttu on mul kerge anda sellele suurimale Kevadtormile läbi ajaloo selge sisu: harjutame koos liitlastega Eesti kaitsmist. Väga üldistatult ja lihtsalt öeldes näeb Kevadtormi stsenaarium ette sõjalist rünnakut Eesti vastu ja selle tõrjumist meie jõudude poolt. Nii nagu varasematel aastatel, harjutatakse ka seekord koostegutsemist põhilahinguliikides – viivitus, kaitse ja rünnak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles