Põletatav materjal võib tekitada ohtlikku saastet

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõkkes on temperatuurid nii madalad, et põlemine ei ole täielik. See tähendab, et saaste maandub suure tõenäosusega põletaja enda või naabrite hoovis.
Lõkkes on temperatuurid nii madalad, et põlemine ei ole täielik. See tähendab, et saaste maandub suure tõenäosusega põletaja enda või naabrite hoovis. Foto: Erakogu

Kevadel on fenomenaalne jõud, mis tõmbab õue ja paneb koristama. Tavaliselt süüdatakse siis ka lõkked, et põletada koristusest tekkinud prügi. Põletatud rehv või pakend tekitab aga räiget saastet.

«Üsna tihti näeme lõkkemeistreid, kes tulekolde vanaõli, ruberoidi või autorehvi abil põlema suutnud süüdata,» rääkis Ragn-Sellsi turundusjuht Rainer Pesti. «Lisaks lähevad lõkkesse vanad riided, mööbel ja muu plastikut ja keemiat täis materjalid. Eelmainitud asjade põletamisel lendleb keskkonda saaste, mis inimese tervisele üliohtlik ja looduskahju üks räigemaid vorme.»

Kõigest kasutust saab nii lihtsa vaevaga ja justkui tasuta lahti. Keskkonna suhtes on tegemist aga korvamatu kahjuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles