C-Jam teeb Eestile tiiru peale

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassikalisi instrumente mängiv C-Jam
Klassikalisi instrumente mängiv C-Jam Foto: Erakogu

Klassikalisi instrumente mängiv C-Jam tähistab Päikeseloojangu kontsertidega esimest juubelit.

Tšellokvartetil C-Jam on täis saanud 10 aastat ning selleks on akadeemiliselt kõrgelt haritud mehed kokku pannud kava, mis mõeldud nii tulihingelistele fännidele kui esmakordset kogemust otsivatele inimestele. Kontserdil tulevad esitamisele tuntud lood ansamblite Muse, Queen, Led Zeppelin, Status Quo ja teiste repertuaarist.

Päikeseloojangu kontserdituur saab alguse 7. juulil Padise mõisas ning vältab augustini. Väärikas seltskond teeb juubeli puhul tiiru peale kogu Eestimaale. Esinemised toimuvad parimates mõisates, kaunites kirikutes ning taludes ja muuseumides. Valgamaal annab ansambel kontserdi 12. juulil Tõrva kirik-kammersaalis ja 13. juulil Otepää kirikus.

C-Jam tuli kokku aastal 2004. Ansambli koosseisu kuuluvad neli andekat meest: Pärt Tarvas, Daniel-Levi Mägila, Margus Uus ja Andreas Lend. Nad on kokku pannud tšellokvarteti, et Eesti rahvale tutvustada tavaklassika instrumendi varjatud külgi ja võimalusi popmuusikapalade töötluste näol.

Tšellistid Tarvas, Mägila, Uus ja Lend on koos tegelenud pillimänguga juba üle 10 aasta ning võib öelda, et ettevalmistused nendeks juubeliesinemisteks ongi kestnud umbes 10 aastat. Kvartett on edukalt esinenud peale Eesti ka Venemaal, Belgias, Taanis, Saksamaal, Lätis ja mujal. Sel aastal, novembris, on plaani võetud ka Hiina vallutamine.

Lisaks kontserdisaalidele ja muudele vähegi mõeldavatele kohtadele on mängitud isegi soomustransportööril ja allveelaeval.

«Need kümme aastat tähendavad meile palju tööd ja hulganisti kontserte. Tähistame juubelituuriga Eestimaal justkui ühe etapi lõppu ja uue perioodi algust, kuna selle aasta sügisel lähme C-Jami kontserdituuriga ka Hiina eri paikadesse esinema,» rääkis Pärt Tarvas, kes on tšellot mänginud 42 aastat.

«Kontsertidele on oodatud siin kõik head inimesed, kes armastavad lisaks klassikalisele tšellomängule ka rokk- ja popmuusikat. Ootame põnevusega kohtumist Eestimaa inimestega ja üheskoos muusika ning meeldiva õhtu nautimist,» lisas Tarvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles