Omapärased ilmingud toovad preemia

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülevi Eljand
Ülevi Eljand Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Perekond Kreisi fond annab 30. mail juba kolmandat korda välja arhitektuuripreemia eesmärgiga väärtustada eesti arhitektuuris peavoolust kõrvale jäänud huviäratavaid ilminguid ja alternatiivseid meetodeid.

Fondi esindajad ootavad kõigi arhitektide ja arhitektuurisõprade ettepanekuid 2014. aasta preemia kandidaatide leidmiseks. Preemia suurus on 3000 eurot ning fondi nõukogu esimees on arhitektuuriajaloolane Mart Kalm.

Esimese Kreisi fondi preemia pälvis 2012. aastal arhitekt Rene Valner, kes on tuntud kui põhust majade arendaja. 2013. aastal pälvis selle Ülevi Eljand, väljapaistev 1970. aastate kunstnik-arhitekt, kes viimastel kümnenditel on teinud kuldaväärt tööd Valga ja Võru linnaarhitektina.

Perekond Kreisi fondi 2014. aasta arhitektuuripreemia antakse pidulikult üle 30. mail.

Ettepanekud kandidaatide kohta koos lühikese põhjendusega palutakse saata 12. maiks fondi sekretäri Kristel Ausingu e-posti aadressile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles