Ainulaadne kool avas näituse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valka kunstikooli näitus "Imrovisatsioon"
Valka kunstikooli näitus "Imrovisatsioon" Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Aprill ja mai on kuud, mil Lätis käimas kunstipäevad – näitused, loomingulised töökojad, atraktiivsed tegevuskunstietendused ja palju muud. Täna avas Valka kunstikool näituse «Improvisatsioon» Valga muuseumis.

Näituse avasõnad lausunud Valka kunstikooli direktor Maruta Stabulniece ütles, et nende kool on unikaalne kaksiklinna õppeasutus, kus õpivad nii läti-, vene- kui eestikeelsed õpilased. «Inspireerituna Jānis Cimze kultuurilisest ja hariduslikust tegevusest, on näitus koostatud selleks, et rõhutada kultuuriväärtuste, kultuuridevahelise ühise keele loomise võimalikkust ja tähtsust,» sõnas direktor.

Näitusel on esindatud eri rahvusest laste kunstitööd. Tööde tegemisel on kasutatud erinevaid tehnikaid ja materjale. Väljas on nii kollaaže, maale ja joonistusi. «Lätlastest diplomandide kätetööna on näitusele välja pandud mahulised ja ka kollaažidena valminud autoportreed,» tutvustas näitust kunstikooli õpetaja Margi Vähi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles