Noort põllumeest linnaelu ei ahvatle

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Jaanikesing on noor ja tegus Helme valla põllumees, kellele maal elamine on meelepärane ning kes mujal oma elu ette ei kujutagi. Ürgne loodus, linnulaul, rahu ja vaikus on asjad, mida raha eest osta pole võimalik.
Kristjan Jaanikesing on noor ja tegus Helme valla põllumees, kellele maal elamine on meelepärane ning kes mujal oma elu ette ei kujutagi. Ürgne loodus, linnulaul, rahu ja vaikus on asjad, mida raha eest osta pole võimalik. Foto: Eveliis Eek / Valgamaalane

Helme valla ettevõtja, Sepakõrtsi Agro OÜ juht Kristjan Jaanikesing on elupõline maapoiss ning seob ka oma tuleviku eelkõige maaelu ja põllumajandusega. Eelmisest sügisest on noor mees esimest koosseisu valla volikogu liige.

Kohtusin Jaanikesingiga eelmisel nädalal Holdres põllu ääres, kus mees parajasti odrakülvi lõpetas. «Vihma oleks väga vaja, kõik tolmab nii hirmsasti,» sõnas ta pärast teretamist. Kevadtöödega alustas mees aprilli keskpaigas, esimesed tööd olid randaalimine ja kultiveerimine ning hetkel oli tal käsil teraviljakülv. «10. maiks peaks kevadtöödega ühele poole saama,» arvas mees.

Kuigi Sepakõrtsi Agro OÜ on asutatud eelmise aasta märtsis, kasvatab 24aastane maamees teravilja kolmandat hooaega. Eelmist teravilja-aastat, mil vili kasvas umbes 100 hektaril, mees õnnestunuks ei pidanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles