Öist vaatlejat hämmastasid hääletult lennelnud objektid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui toimetusele oma kogemusi jaganud proua arvas, et tal õnnestus vaadelda ufot, siis paranähtuste ekspert Igor Volke ega ka Eesti esiskeptik Martin Vällik temaga nõustuma ei kipu.
Kui toimetusele oma kogemusi jaganud proua arvas, et tal õnnestus vaadelda ufot, siis paranähtuste ekspert Igor Volke ega ka Eesti esiskeptik Martin Vällik temaga nõustuma ei kipu. Foto: Lugejapilt

Valgamaalasega võttis ühendust Valgas Pärna puiesteel elav Mai (nimi muudetud), kes sattus eile, 7. mai hakul vaatepildi osaliseks, mis teda tõsiselt hämmeldas.
 

Naise poeg tegi öösel poole ühe paiku aknal suitsu ja ema läks tema juurde, et veidi mõtteid vahetada. Veel enne aga, kui ta suu avada jõudis, nägi ta akna taga Pedeli jõe kohal kummalisi helendavaid objekte. Vaatepilt tundus sedavõrd iseäralik, et Mai tormas kohe teise tuppa fotoaparaadi järele. Mõni objekt õnnestuski pildile püüda.

«Ma ei tea, palju neid oli. Kuus kindlasti, aga võimalik, et rohkemgi ja esimesi ma lihtsalt ei näinud. Tulid Läti poolt paarikaupa ja hästi kiiresti. Kummaline oli seegi, et nad lendasid täiesti hääletult,» kirjeldas proua.

Objektide lennukõrguse kohta Mai väga täpselt midagi öelda ei osanud. «Igatahes lendasid nad palju madalamal kui lennuk, ehk isegi madalamal kui kopter.»

Proua esimene mõte olnud, et tegu on ufodega. «Samas ega ma seda kindlalt väita ei saa. Olen vaadanud televiisorist saateid, kus juttu maavälistest objektidest ning midagi päris sarnast ma seal ka näinud pole.»

Naisel tekkis ka pojaga mõttevahetus selle üle, millega tegu võiks olla. Ühele meelele jõuda ei õnnestunudki, kuna poeg arvanud, et tegu on mingite sõjaliste objektidega.

Tulesid jälgiti kolm-neli minutit, siis neid enam ei tulnud.

Oletusele, et ehk oli tegu rahva seas viimastel aastatel populaarsust võitnud laternatega, oli proual mitu vastuväidet. «Latern hõljub, aga need lendasid sirgelt ja kiiremini,» oli ta täiesti kindel, et selle – pealtnäha kõige lihtsama seletuse – võib välistada. Ka olnud tuled laternate kohta liiga punased.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles