Eetrisse läks esimene militaarraadio

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõduri FM toimetaja leitnant Madis Milling
Sõduri FM toimetaja leitnant Madis Milling Foto: Toomas Huik / Postimees

Raadiot saab kuulata ka Valgamaal.

Eile, 7. mai hommikul alustas Lõuna-Eestis tegevust raadio Sõduri FM, et vahendada Kevadtormil osalevatele kaitseväelastele ja kohalikele elanikele uudiseid ning infot õppuse kohta.

Raadiot Sõduri FM on võimalik kuulata sagedusel 91,8 megahertsi ning see levib õppuse Kevadtorm alal ehk Viljandi, Tartu, Võru, Põlva ja Valga maakondades.

Koostöös Vikerraadioga saab 9. maist kuulata raadiot Sõduri FM tööpäeviti kella poole viie paiku ka Vikerraadio vahendusel, kui eetrisse lähevad vahetud emotsioonid ja uudised õppuselt.

«Me teeme siin raadioajalugu, sest see on Eesti esimene militaarraadio ja seda raadiojaama on võimalik kuulata lühikese aja jooksul ning ka meie eetri lõpukuupäev on juba teada. Lisaks oleme täiesti reklaamivabad,» ütles Sõduri FM toimetaja leitnant Madis Milling. «See on esimene katsetus, aga raadiost peab saama Kevadtormi lahutamatu osa, millega tuua õppust inimestele lähemale.»

Raadio on mõeldud kaitseväelastele, kes osalevad Kevadtormil, ja selles piirkonnas elavatele inimestele. Programmi kõige aktiivsem osa on hommikusaade, kus lahatakse värskeid uudiseid ning antakse edasi olulist infot. Hommikuprogramm on eetris kella üheksast hommikul kuni kella üheteistkümneni. Saatekavas on veel järjejutt ja ajalootund ning intervjuud õppusel osalevate kaitseväelastega ja kohalike elanikega.

Samuti läheb eetrisse soovide ja tervituste rubriik, mille jaoks saab soovid postitada ajalehe Postimees kaudu Kevadtormi teemalehe.

Militaarraadio eestvedajad ja peamised saatejuhid on leitnant Madis Milling ja kapral Urmas Reitelmann. Lisaks neile toovad kuulajateni uudiseid Kevadtormilt reservväelased Sven Soiver ja Imre Kaas ning staabi- ja sidepataljoni teavituskeskuse ajateenijad.

Kolme nädala pikkuse õppuse eesmärk on ajateenijatest koosneva jalaväepataljoni hindamine enne reservi arvamist. Lisaks harjutab sel Kevadtormil esmakordselt loodava 2. jalaväebrigaadi staap allüksuste juhtimist eri lahinguliikides. Ajateenijate pataljonile teevad vastutegevust Scoutspataljoni elukutselised sõdurid koos liitlastega, Kalevi jalaväepataljoni ajateenijad soomukitel ning Kirde kaitseringkonna õhutõrjepatarei.

Kevadtorm on esimene suurõppus, mida on planeerinud ja juhib kaitseväe peastaap. Kevadtorm lõpeb 23. mail piduliku rivistusega Tehvandi staadionil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles